consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
23-05-2018
El 3C de Cornellà rep aquest dijous 24 de maig una visita tècnica de diversos representants de la Comissió d'Horts Municipals i Socials de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Es tracta d'una activitat que se suma al conjunt d'accions amb què els diferents 3C del nostre programa d'agricultura social s'obren a la societat per interactuar amb els agents del seu entorn, compartir coneixements i experiències i enriquir la seva tasca i la pròpia capacitació dels activistes i la seva incidència en l'àmbit local.
La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació que agrupa 290 municipis de Catalunya compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Sota el paraigua de la Diputació de Barcelona, ??aquesta entitat compta amb una Comissió d'Horts municipals i socials que al llarg de l'any realitza diverses activitats. En aquest cas, els seus membres coneixeran l'experiència de dos espais de Cornellà: 3C, també conegut com Horts Comunitaris de Sant Ildefons pel nom del barri en què es troba, i els Horts de Can Mercader.
Dinàmica i agenda de l'activitat
La cita es durà a terme el 24 de maig al matí en dos escenaris, l'auditori de la Biblioteca de Sant Ildefons i en tots dos horts. La jornada arrencarà amb una doble presentació: primer dels projectes d'horts socials, municipals i escolars de Cornellà de Llobregat i tot seguit de la Setmana Bio de l'agricultura ecològica 2018. Posteriorment serà el torn per visitar els dos espais naturals.
El primer serà el 3C, amb el nostre tècnic agrícola Àngel Cabezas al capdavant, que els explicarà l'origen i el desenvolupament del programa i de l'hort, i tot seguit s'estendrà en conceptes tècnics sobre les pràctiques sostenibles que els activistes porten a terme. L'hort es va posar en marxa el 2015 gràcies al conveni entre l'Ajuntament de Cornellà i Humana. El Consistori va cedir el terreny de 2.105 m2 mentre que la Fundació va assumir la seva gestió i la incorporació d'un tècnic agrícola que forma als activistes: 41 en la primera promoció i 27 de moment en la segona.
La jornada està adreçada a tècnics municipals de medi ambient i serveis socials, gestors de projectes d'horts socials i usuaris d'horts municipals i socials.
Visita de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya
En aquest sentit, diversos professors locals de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) van visitar recentment l'hort de Cornellà en el marc d'una activitat sobre biodiversitat.
El febrer passat, la Fundació va coordinar un taller amb cinc professors locals de la XESC i dos tècnics de l'Ajuntament de Cornellà. L'activitat, que es va dur a terme al Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Baix Llobregat, va consistir en una sessió teòrica sobre biodiversitat i una pràctica per elaborar hotels d'insectes.
"Es va tractar d'explicar diversos conceptes relacionats amb la biodiversitat aplicada als horts", indica Cabezas, "perquè els docents les aprenguessin i posteriorment els transmetessin als seus alumnes. Va ser una activitat molt reeixida perquè es van mostrar amb molta disposició per aprendre ". En aquella ocasió van elaborar cinc estructures o hotels per insectes. Recentment, el mateix tècnic agrícola d'Humana va impartir una xerrada demostrativa a l'hort sobre biodiversitat i agricultura ecològica.