consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
19-12-2019
La Fundació ha generat 44 contractacions inclusives en els últims 20 mesos gràcies a la gestió de l'tèxtil. Aquesta gestió es tracta, per tant, d'una eina valuosa per a la inserció laboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat, el que contribueix a l'empoderament d'aquestes persones.
La recollida selectiva, el manteniment dels contenidors, la preparació per a la reutilització i les tasques pròpies de les botigues de roba de segona mà són els àmbits principals mitjançant els quals Humana genera llocs de treball inclusius: la gestió de la roba usada ha generat 44 contractacions des de principis de 2018 per a persones que es trobaven en situació de vulnerabilitat i derivades de serveis d'inserció. "La gestió professional i transparent de l'residu tèxtil constitueix un motor de l'economia social i solidària. La reutilització i el reciclatge de la roba té un clar impacte social ", assegura Elisabeth Molnar, directora general d'Humana, que afegeix:" El treball en xarxa entre el nostre equip i el dels nostres col·laboradors, l'acompanyament individualitzat per dissenyar itineraris per a l'ocupació i l'assessorament continu, són les claus del nostre compromís amb la igualtat d'oportunitats ".
Humana integra, l'empresa d'inserció sociolaboral de la Fundació
En primer lloc, la Fundació complementa la seva feina en l'àmbit de la gestió de l'residu tèxtil amb el d'Humana Integra, empresa d'inserció que actua com a pont entre persones amb dificultats per accedir a el mercat laboral ordinari i possibles demandants d'ocupació. Des de la primavera de 2018, set persones han completat un itinerari individualitzat d'inserció i formació.
Recentment, Humana s'ha adjudicat el contracte de servei de recollida selectiva de residu tèxtil a Còrdova. En compliment de l'contracte públic, ha incorporat a la plantilla a tres persones en risc d'exclusió social (amb més de 12 mesos en situació d'atur) assignades a l'servei de la ciutat andalusa.
Xarxa de col·laboradors en l'àmbit de la inclusió
L'organització també col·labora amb entitats socials i administracions perquè hi hagi més persones amb possibilitats d'incorporar-se l'àmbit laboral ordinari.
"La inclusió laboral és un èxit si s'ofereixen els suports necessaris. La nostra activitat genera ocupació i ajuda a millorar les condicions de vida de milers de persones, gràcies als nostres projectes de cooperació a el desenvolupament i també a accions de suport local", explica Elisabeth Molnar.
L'economia circular i la creació d'ocupació
L'economia circular és generadora d'ocupació verda en l'àmbit de la gestió de residus. Precisament la preparació per a la reutilització, el reciclatge de fibres tèxtils i la valorització energètica de la roba que no es pot aprofitar són les principals característiques que fan possible aplicar un model d'economia circular a la gestió de l'tèxtil usat. La Fundació s'ha consolidat com un destacat agent de l'economia social, de l'economia verda i de l'economia circular: genera recursos, ocupació i riquesa. La seva plantilla ascendeix en l'actualitat a 650 persones.