Humana i Marín donen suport a diverses entitats socials amb productes de primera necessitat

02-09-2024

Humana Fundación Pueblo para Pueblo i el Concello de Marín han fet entrega de diversos lots de productes de primera necessitat a diferents entitats socials. Són el Menjador Benèfic de Marín, Càritas, Càritas San Tomé, Acció Solidària Sor Elvira i AMENAC.

En conjunt suposen prop de 1.400 articles d'higiene personal, com ara xampús, pasta i raspalls de dents, productes d'higiene femenina o paper higiènic, destinats a famílies amb dificultats. L‟acció s‟emmarca dins del Programa de Suport Local de la Fundació i és un exemple clar d‟economia social. És possible gràcies als recursos aconseguits amb la gestió del tèxtil recollit al Concello de Marín el 2023.

51.895 kg de tèxtil recuperat a Marín el 2023

L'any passat van ser recuperats selectivament a Marín un total de 51.895 kg de tèxtil mitjançant una xarxa de 17 contenidors. La gestió sostenible del residu recollit té beneficis ambientals i socials: la creació d'ocupació verda, la implementació de programes de cooperació internacional al desenvolupament a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia i d'accions de suport local, com aquesta distribució de productes bàsics entre diverses entitats socials.

El 90% de la roba que la ciutadania de Marín diposita als 17 contenidors d'Humana al Concello té una segona vida a través de la seva reutilització o reciclatge, elements clau de l'economia circular i de la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat.

“La recollida selectiva de roba té un gran potencial per garantir la segona vida: gairebé el 62% es pot reutilitzar i el 28% reciclar. El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça més sostenible és la ja fabricada. Per això és important que la roba de la qual ens desfem es dipositi al contenidor corresponent. Desafortunadament prop del 90% del residu tèxtil no acaba a Espanya al punt de recollida adequat, sinó en un abocador”, assegura Pablo Gallego, Promotor d'Humana.

La regidora de Benestar Social del Concello de Marín, Marián Sanmartín, explica que "aconseguim donar una segona vida al tèxtil a través de la reutilització o el reciclatge, elements clau de l'economia circular". Afegeix que aquest tipus d'iniciatives "en què es beneficien les nostres ONG sempre són benvingudes, perquè encara que tinguem l'ajuda bàsica que se'ls reparteix anualment, l'assistència social sempre necessita més i sempre serem per intentar cobrir les necessitats que sorgeixin".

“Agraïm les donacions dels veïns i veïnes de Marín. La recollida selectiva només té èxit amb la conjugació de dos factors: un compromís ambiental per part de ladministració local i un servei professional i transparent per part de lentitat gestora. Tots dos elements conviuen al concello”, afegeix Gallego.

Impacte ambiental i social

Segons un estudi d'Humana People to People, per cada quilo de roba recuperat i no conduït a un centre de tractament de residus per a l'enterrament o la incineració es deixen d'emetre 6,1 kg de CO2. Això significa que la gestió del residu recuperat a Marín el 2023 ha evitat l'emissió de 316.650 tones de CO2, quantitat equivalent a 120 cotxes que circulin 15.000 km cadascun o al diòxid de carboni que absorbeixen durant un any un total de 2.362 arbres.

Humana exemplifica els valors i els principis de l'economia social en combinar la recerca del benefici social amb la gestió eficient i responsable dels recursos. El seu compromís amb la sostenibilitat, la solidaritat i la inclusió la converteixen en un actor clau al panorama de l'economia social, demostrant que és possible generar impacte positiu en la societat a través de models de negoci ètics i sostenibles.

Més notícies

Humana i Marín donen suport a diverses entitats socials amb productes de primera necessitat-img1
Humana i Marín donen suport a diverses entitats socials amb productes de primera necessitat-img2