consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
07-04-2018
Des de 1950, el Dia Mundial de la Salut se celebra cada 7 d'abril, coincidint amb la data en què es va fundar l'Organització Mundial de la Salut (OMS). L'OMS enguany apel·la a tots els líders del món perquè adoptin mesures i polítiques per assegurar que el conjunt de la població tingui accés a serveis sanitaris, sigui quin sigui el lloc del Planeta en què visqui.
Reconeixent la importància de la salut per al desenvolupament sostenible, la Fundació i la resta d'organitzacions d'Humana People to People tenen en la prevenció de malalties contagioses i la millora de les condicions sanitàries un dels seus àmbits d'activitat més importants. Programes com TCE, de lluita contra el VIH / SIDA, són bàsics dins de la tasca d'Humana. A més, implementa altres accions, com la que va portar a terme, el 2017, ADPP-Guinea Bissau. Es tracta del projecte d'Cos de Voluntaris de Salut, en Gabu i en Bolama-Bijagos, en què es van veure involucrades més de 100.000 persones.
La cobertura universal sanitària, segons l'OMS és essencial per millorar la salut general de les comunitats i augmentar la seva esperança mitjana de vida. És també fonamental perquè permet un major control de les epidèmies, redueix els índexs de pobresa, crea ocupació i estimula el creixement econòmic.
100 milions de persones no tenen mitjans per accedir a un servei de salut
Tot i les mesures adoptades en les últimes dècades, almenys la meitat de la població mundial no té accés a serveis de salut bàsics. Gairebé 100 milions de persones es troben en situació d'extrema pobresa i no posseeixen mitjans per accedir a un servei de salut. Més de 800 milions d'individus, és a dir, al voltant del 12% de la població mundial, dediquen més del 10% del seu pressupost a despeses sanitàries, segons l'OMS.
Per aconseguir complir l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3 - 'Assegurar una vida saludable i promoure el benestar per todos'-, prop de 1.000 milions de persones han de beneficiar-se de cobertura universal sanitària en 2023. La inversió en sistemes de salut pot prevenir la mort de prop de 97 milions de persones en 2030 i augmentar l'esperança de vida mitjana global en 8,4 anys, d'acord a les dades de l'OMS.
ADPP-Guinea Bissau i el projecte de Cos de Voluntaris de Salut
Al llarg de 2017 ADPP-Guinea Bissau ha desenvolupat en Gabu i en Bolama-Bijagos el projecte de Cos de Voluntaris de Salut. El 44% de la població d'aquestes dues regions no té accés a sistemes de potabilització d'aigua per al seu consum. El 95% de les famílies no gaudeix de serveis de sanejaments bàsics com, per exemple, un lavabo.
Per això, ADPP es va proposar sensibilitzar la població i animar-la a participar en campanyes per a la prevenció de malalties i per a l'adopció d'hàbits positius d'higiene. A través del treball dels voluntaris, van promoure accions per extremar la precaució amb l'aigua que ingereixen o les possibles picades de mosquit.
A través d'aquest projecte, uns 600 activistes van aconseguir arribar a una població de 104.174 persones de 309 llogarets de Gabu i Bolama-Bijagos. Prop de 22.110 persones van participar en les campanyes de sensibilització, promovent la millora de les condicions de vida de 5.350 famílies.