consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
18-11-2016
Humana s'uneix de nou a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, organitzant diverses activitats amb les que vol posar en relleu la importància de la gestió del tèxtil usat.
Activitats a Catalunya
En el cas de Catalunya, la Fundació compta amb una atapeïda agenda de sensibilització, amb diversos tallers i activitats dedicades a la importància de la reutilització de tèxtil.
#pasaturopa
La Fundació posa en marxa amb motiu de la EWWR la tercera edició de la campanya #pasaturopa per promoure la reutilització de tèxtil. La campanya #pasaturopa es recolza en un vídeo en el qual participa gran part de l'equip de la planta de classificació de tèxtil d'Humana a Granada i de les botigues de la Fundació en aquesta ciutat, en el site www.pasaturopa.org i en la difusió en xarxes socials i mitjans de comunicació. El propòsit és aconseguir la màxima repercussió possible i, amb això, promoure una major conscienciació sobre l'impacte positiu sobre el medi ambient que té la reutilització de tèxtil.
A més, es van a dur a terme petites accions impulsades de diversos departaments. Per exemple, a Astúries s'han compromès a eliminar de forma definitiva els gots de plàstic d'un sol ús de la màquina d'aigua i cafè. Tan sols hi haurà gots per a les visites i aquests, després del seu ús, han de ser dipositats en una galleda per a envasos amb una bossa groga, per després dipositar-los en un contenidor groc.
La EWWR és una iniciativa l'objectiu és promoure i implantar accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus. En aquest moment són més de 11.000 les accions previstes a tot Europa. Una d'elles és la campanya #pasaturopa
Reciclatge i reutilització
Es calcula que una persona compra anualment uns 16 kg de roba i que un percentatge significatiu s'usa molt poques vegades ... fins que finalitza la seva vida útil a les escombraries o en un contenidor de residu tèxtil, en el millor dels casos. Del total de peces que cada any els espanyols rebutgen, tan sols una de cada cinc es diposita en un contenidor de residu tèxtil o es lliura a una organització especialitzada en reutilització.
Un altíssim percentatge de la roba que ja no ens serveix es pot usar de nou, reduint així el volum de residus. Perquè, si la roba ja està produïda, per què destruir-la i produir-la de nou?
La reutilització i el reciclatge afavoreixen l'estalvi de recursos naturals i energètics que es destinarien a la producció de noves peces. Es calcula que produir un quilo de cotó suposa 6.000 litres d'aigua, l'emissió de 3,6 kg de CO2 i l'ocupació de 0,6 kg de fertilitzants i 0,3 kg de pesticides. La roba que anualment es recull en cada contenidor d'Humana, d'anar a parar a un abocador i per tant de ser incinerada, produiria 10 tones de CO2.