consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
04-06-2018
El 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, impulsat per Nacions Unides per reflexionar i actuar amb responsabilitat en la conservació i la millora del nostre entorn. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s'havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de l'ONU pel Medi Ambient (PNUMA).
Des de la pròpia organització es apel·la a la consciència i l'activisme dels ciutadans: aquest any, per exemple, un dels lemes utilitzats és "Rebutja el que no puguis reutilitzar". L'esperit d'aquest lema encaixa perfectament amb els fins de la Fundació: promoure la reutilització com a mecanisme de protecció del medi ambient. En aquest marc, la sensibilització és primordial, per aconseguir una ciutadania compromesa amb la defensa del nostre entorn.
Teixits Educatius, aprendre i conscienciar jugant
En aquest marc trobem el nostre Programa de Sensibilització amb el qual potenciem la importància de donar una segona vida a la roba per protegir el medi ambient i impulsar el desenvolupament sostenible. El programa, anomenat Teixits Educatius, és un complement a la tasca de recollida de tèxtil usat.
Una de les activitats més destacades de Teixits Educatius són els diferents tallers que s'organitzen, gràcies als quals els participants juguen i aprenen més sobre conceptes com la reutilització i el desenvolupament sostenible.
Aquestes són algunes de les activitats que hem previst amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.
Benefici ambiental de la reutilització
La reutilització de tèxtil contribueix a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Ajuda a reduir els residus en els dipòsits controlats ia les plantes incineradores, així com l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. Cada quilo de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea.
La de la moda és una de les indústries de més impacte negatiu sobre el medi ambient (fabricar una samarreta consumeix 2.500 litres d'aigua i produir uns pantalons texans, 10.000 litres). Gràcies a la reutilització, intentem posar fre a aquest malbaratament de recursos naturals i allarguem el cicle de vida del producte, impulsant l'economia circular.
Malgrat el seu elevat percentatge de valorització, només una de cada 10 peces que ja no volem té una segona vida; a la resta no se li dóna un tractament apropiat el que fa impossible la seva reaprofitament. D'aquí la importància de conscienciar la ciutadania de la necessitat de dur a terme una gestió sostenible dels residus tèxtils i promoure un model de consum més conscient: "Rebutja el que no puguis reutilitzar".