consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
16-11-2024
Recuperar 1,5 milions de peces de roba en tot just 9 dies per a evitar l’emissió de més de 2.200 tones de CO2 durant aquest període. És el repte que afronta Humana durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que comença aquest dissabte i s’allarga fins el 26 de novembre. En l’edició de l’any passat, l’entitat de l’economia social va recollir 1,4 milions a tota Espanya; enguany ho vol superar per a donar una segona vida a la quantitat més gran possible de residus tèxtils.
La Setmana Europea de la Reducció de Residus, que arriba a la 16a edició, anima a dur a terme accions de conscienciació sobre la gestió sostenible dels recursos i els residus. Amb aquesta premissa, Humana vol conscienciar a la població de la importància de dipositar la roba i el calçat que no necessita en els punts de recollida selectiva, per a dotar-los d’una segona vida: 6 de cada 10 peces de roba classificades per l’entitat de l’economia social tenen una nova vida a través de la reutilització, una proporció que augmenta al 90% en afegir-hi processos de reciclatge.
L’acció d’Humana en el marc de la Setmana Europea de la Reducció de Residus “evita que una enorme quantitat de residus tèxtils acabin en un abocador”, indica Rafael Mas, director de Projectes i Relacions Externes de la Fundació, que afegeix: ”Més enllà del nombre de peces de roba recuperades, el més important és explicar molt bé a la ciutadania la destinació de les seves donacions”.
On dipositar la roba usada
Les donacions es dipositen en els punts de recollida selectiva de roba usada: ja sigui en els 1.500 contenidors verds situats en la via pública de Catalunya (5.000 a tota Espanya) o els que hi ha a l’interior de les 22 botigues de moda sostenible que l’entitat té a Barcelona. El residu tèxtil recuperat es trasllada a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental).
“La gestió d’aquestes peces de roba i calçat permet que tornin al mercat com a moda sostenible i reutilitzada. Aquest procés té una finalitat ambiental i també social, ja que els recursos que s’hi generen permeten l’execució de projectes de cooperació al desenvolupament en països del Sud i d’accions socials al territori més proper”, indica Rafael Mas. “Com a especialistes en reutilització, el nostre objectiu és obtenir el màxim aprofitament del residu tèxtil, sent fidels a la Jerarquia de Residus de la UE, que situa la prevenció i la reutilització per davant del reciclatge i l’eliminació”, explica.
Tallers de sensibilització amb motiu de la Setmana Europea de la Reducció de Residus
Humana promou de la mà dels seus col·laboradors diversos tallers de sensibilització, amb motiu de la Setmana Europea de la Reducció de Residus.