consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
04-09-2014
Li Xiaomei, en Zhenkang, a la província de Yunnan, al sud-oest de la Xina, portava anys lluitant per salvar els seus cultius de blat de moro. "Les collites es perdien causa de la falta d'aigua", explica. Cada any, durant l'estació seca, "observava com els cultius lluitaven per sobreviure, però la quantitat d'aigua que necessiten creixia més i més". Sense cap solució a la vista, els camps es van quedar a la mercè dels elements i de la quantitat de pluja que caigués.
La província xinesa de Yunnan és una de les més afectades per les conseqüències del canvi climàtic. En els últims cinc anys, en algunes àrees s'han batut rècords històrics de sequeres prolongades. S'ha registrat, a més, un augment del nombre d'inundacions i de esllavissades de terra, i ha estat colpejada per diversos terratrèmols. Zhenkang rep abundants pluges durant l'estació dels monsons fins al juny i juliol; però els hiverns cada vegada més secs provoquen que cada any les collites siguin més escasses.
1.000 petits embassaments de formigó
L'escassetat d'aigua era un problema que afectava la gran majoria dels agricultors de la zona. Per això, Li i la resta de persones del Farmers 'Club posat en marxa per Humana Xina començar una pluja d'idees per afrontar aquest problema. Després de nombroses reunions, es va proposar una idea simple i barata d'emmagatzemar a llarg termini l'aigua: construir 1.000 petits embassaments de formigó.
Gràcies a un senzill dispositiu per capturar i dirigir l'abundant aigua de pluja, aquestes piscines són capaços d'emmagatzemar entre 2.000 i 3.000 litres cadascuna; durant la temporada del monsó s'omplen amb facilitat. D'altra banda, el reg amb aigua de pluja permet conservar les fonts d'aigua potable de les aldees, el que significa que l'agricultura ja no competeix amb la comunitat per aquest recurs essencial.
Més de 600 famílies poden ara regar els seus cultius durant tot l'any. A més, ja no cal utilitzar galledes per portar aigua als cultius des dels pous propers, el que suposa un estalvi de fins a 10 dies de treball cada any.
Duplicar les collites de blat de moro
Les piscines van ser acabades a temps per a la temporada de pluges de l'any passat. A finals de juliol, estaven completament plenes. Els avantatges de comptar amb aigua suficient durant tot l'any són evidents. De fet el rendiment dels camps de blat de moro de Li gairebé s'ha duplicat, passant de 200 kg a 350 kg en la seva última collita.
"En escoltar la idea de les piscines no podia creure el que sentia. Era és un somni que s'havia fet realitat", comenta Li, que afegeix que "ara puc regar sempre que ho necessito el que ha provocat que aquest any el rendiment de els camps hagi millorat, per la qual cosa tinc prou blat de moro per alimentar els meus animals ".
World Water Week
Exemples com el de Li posen de manifest la importància de l'aigua en el desenvolupament de les comunitats més desfavorides. Durant aquesta setmana se celebra a Estocolm la World Water Week, organitzada pel Stockholm International Water Institute (SIWI). Des de 1991 s'ha consolidat com el fòrum més important en el qual s'aborden els reptes de l'aigua i el desenvolupament. Es tracta d'una plataforma formada per més de 200 organitzacions.
Humana Day 2014, Our Climate, Our Challenge
Al mateix temps el canvi climàtic torna a ser aquest any el tema del Humana Day, que té lloc a finals d'aquest mes de setembre. Aquest esdeveniment anual ofereix als nostres col · laboradors, donants de tèxtil i clients de botigues l'oportunitat de conèixer més sobre el treball d'Humana al voltant de les conseqüències del canvi climàtic i sobre com podem junts afrontar els desafiaments globals que ens planteja la protecció del medi ambient i les variacions del clima.
-