consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
21-09-2020
El programa Children 's Town que DAPP-Zambia -soci local de Humana- impulsa a Chibombo s'ha reforçat durant els últims mesos, per tal d'adaptar-se a la nova realitat de la pandèmia i seguir promovent la formació dels alumnes i les alumnes que formen part de l'escola.
Immediatament després de l'inici de la pandèmia per coronavirus, l'escola va constituir un equip de treball format per sis professors. El seu objectiu és liderar i gestionar totes les mesures preventives en nom de tractar frenar qualsevol focus de contagi dins de la comunitat escolar.
Les mesures preventives generals preses en primera instància van ser les següents:
A més, es van prendre diferents mesures en l'àmbit acadèmic i en les condicions de convivència, tenint en compte que l'escola va reobrir en primera instància per als exàmens dels graus setè i novè:
Programa de formació a distància
Abans de la suspensió temporal de les classes, els alumnes que van abandonar el centre es van dur a casa prou feina programat per continuar estudiant. No obstant això, les restriccions de mobilitat fixades pel govern van impedir que els professors fessin un seguiment dels avenços dels alumnes: la majoria de les comunitats no tenen accés a internet pel que en tot cas els docents haurien de haver-se desplaçat a cada llogaret per fer un seguiment personalitzat. Una cosa que no va ser possible.
A continuació, el centre va posar en marxa l'anomenat DAPP Children 's Town Outreach Learning Programm, ideat perquè els alumnes i les alumnes que aquest any no tenen examen de grau continuessin amb el programa educatiu. Aquest Programa inclou a 397 alumnes des preescolar a sisè grau, dividits en quatre grans grups, cadascun dels quals amb el seu propi punt de trobada. Geoffrey Ndiwa, un dels responsables de Children 's Town, explica que "la idea de el programa és tractar de mantenir a el dia als alumnes amb el programa acadèmic. Com no se'ns permet ensenyar de manera presencial, la nostra tasca se centra és lliurar-los tasques per dur a terme durant una setmana, a casa, i després portar-les de retorn perquè les qualifiquem '.
Les tasques vénen acompanyades d'instruccions i comentaris per a la seva realització. Els estudiants realitzen els exercicis en grups de tres. Aquest plantejament col·laboratiu permet que els alumnes amb dificultats comptin amb el suport dels seus companys per seguir avançant. Els mateixos pares i mares s'han involucrat en la mesura de les seves possibilitats en el seguiment de les tasques.
Nous mètodes i solucions formatives
El programa ha brindat als docents l'experiència de desenvolupar diversos mètodes d'ensenyament no inclosos en la capacitació pràctica que van rebre abans de convertir-se en mestres. En l'etapa inicial de la pandèmia van ser porta per porta sensibilitzant les famílies sobre la COVID 19 i informant sobre el programa d'educació a distància. El suport que van rebre per part de les comunitats va ser aclaparador.
"Ensenyem ara en espais oberts. A el principi ens sentíem una mica incòmodes, però ara, amb l'experiència, sembla una cosa natural. Els nostres col·legues d'altres escoles solien dir-nos: "Per què un mestre ha de seguir a un alumne fins a la seva comunitat?" Ara entenem millor als nostres propis estudiants. Un exemple: hem descobert per què alguns alumnes arriben tard a l'escola; perquè cada dia recorren amb bicicleta o caminant grans distàncies des de casa per arribar a Childrens Town ", explica Ndiwa.
Amb aquest mètode s'ha aconseguit que els alumnes i les alumnes estiguin a el dia amb els programes de les diferents assignatures quan les escoles tornin a funcionar de manera completament normal. A més, ha permès millorar la ja de per si bona relació entre l'escola i les comunitats.