consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
15-04-2021
Per aconseguir acabar amb la pandèmia i seguir salvant vides és imprescindible que s'alliberin les patents de les vacunes de la COVID_19, per posar fi a el monopoli actual de les grans farmacèutiques i així multiplicar la seva fabricació a escala global.
Per això, et convidem a signar la crida per aconseguir-ho, com ja han fet el Premi Nobel de la Pau, Muhammad Yunus ,, George Clooney, Annie Lennox, Dia Mirza, Sharon Stone, Yemi Alade, Forest Whitaker, Lily Cole i Peter Gabriel , al costat de més d'un milió de persones a tot el món.
Sens dubte la millor solució per mantenir-nos tots fora de perill de la malaltia és promoure una vacuna lliure, gratuïta i universal. Desafortunadament, les corporacions farmacèutiques estan protegint els seus monopolis i posant barreres per a restringir la producció i elevar els preus, posant en perill a tota la humanitat.
Cap empresa pot produir la quantitat suficient de vacunes per al conjunt de la població mundial. Mentre les patents de les vacunes es mantinguin amb clau, no hi haurà suficients dosis per a tothom. Necessitem una vacuna universal, no una vacuna amb fins lucratius.
El 87% de les vacunes s'ha destinat a països rics
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) els països 'rics' han rebut la gran majoria de l'subministrament mundial de dosi, mentre que els països en desenvolupament han obtingut menys de l'1%.
Dels 727 milions de dosis distribuïdes, "més de 87% s'ha destinat a països d'ingressos alts o d'ingressos alts i mitjans, mentre que els països d'ingressos baixos han rebut només el 0,2%", segons ha declarat recentment el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
De mitjana, 1 de cada 4 persones en els països d'ingressos alts ha rebut una vacuna contra la coronavirus, en comparació amb només 1 de cada 500 en els països d'ingressos baixos. "Segueix existint un impactant desequilibri en la distribució mundial de vacunes", ha assenyalat el director general de l'OMS
Els Estats Units, el Regne Unit, la Unió Europea i la resta de potències mundials, així com les empreses farmacèutiques segueixen rebutjant la crida internacional per renunciar a les patents i transferir la tecnologia.
Tot i que la distribució universal de la vacuna de la COVID-19 reduirà dràsticament el nombre de víctimes, evitarà que sorgeixin noves variants de la malaltia i suposarà la clau per posar fi a la pandèmia. Amb tot això s'aconseguirà reactivarà les economies de tot el Planeta.
És indispensable per tant que els governs, els científics i les companyies farmacèutiques cooperin i combinin els seus recursos per garantir que ningú es quedi enrere. La pandèmia de COVID-19 no acabarà fins que s'eradiqui a nivell global.
Crash econòmic valorat en 9 bilions de dòlars
Les conseqüències econòmiques de la pandèmia si les vacunes no es distribueixen de manera equitativa afectarà els països desenvolupats i encara més als estats en desenvolupament. Les grans potències han d'obrir el camí a vacunes COVID-19 de producció massiva, més barates, per protegir el conjunt de la població mundial i evitar una catàstrofe econòmica valorada en 9 bilions de dòlars, segons Oxfam.
"Aquestes xifres són un clar recordatori que la desigualtat en la distribució de les vacunes tindrà un impacte econòmic real en tots nosaltres", afirma Anna Marriott, Gerent de Salut Pública d'Oxfam.
A 12 d'abril, hi havia més de 135 milions de casos confirmats de COVID-19, mentre que el nombre de persones mortes ascendia a 3 milions, segons l'OMS.
Humana People to People forma part de l'Aliança Peoples Vaccine