consent_cookie
Duración: 1 any
Guarda l'estat de consentiment de cookies de l'usuari
27-09-2013
Al llarg de la jornada celebrada a Barcelona es lliuren els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, que reconeixen anualment els municipis i entitats privades de Catalunya que més contribueixen al reciclatge de la roba usada i a la tasca social d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo.
Els premiats són:
La importància del reciclatge tèxtil
El coordinador general d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Jesper Wohlert, ha assegurat a l’inici de l’acte: “La nostra raó de ser és impulsar el progrés de les comunitats dels països del Sud a través dels més de 400 projectes que tenim en marxa. Des d’aquí, hem intentat afrontar les conseqüències del canvi climàtic alhora que millorem la qualitat de vida de les comunitats en què treballem”.
I afegeix: “Tots aquests projectes no serien possibles sense la col·laboració dels ciutadans que donen roba i de les autoritats i institucions. Per això, la recollida, la classificació i la gestió de roba i calçat de segona mà és clau per a continuar amb la nostra tasca. Gràcies a aquest sistema no només financem els projectes de desenvolupament sinó que, a més, promovem la sostenibilitat i el respecte mediambiental ja que el reciclatge de roba usada redueix els residus i disminueix les emissions de gasos hivernacle”.
Evolucionar cap a una societat baixa en carboni
El responsable de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier, afirma que “el canvi climàtic pot ser una clau per canviar determinats comportaments i determinats models socials i econòmics que tenim, essencialment energètics, i evolucionar cap a una societat baixa en carboni, és a dir, un model menys dependent dels combustibles fòssils i més recolzat en uns recursos més autòctons com les energies renovables”.
“És important per l’economia d’aquest país tenir en compte els fenòmens del canvi climàtic, ser més eficients i assumir que hi haurà determinades coses que canviaran. El clima no serà el mateix que el que hem tingut els anys anteriors i hem de veure com ens adaptem a aquesta nova realitat, per exemple en la gestió de l’aigua, quin tipus d’agricultura ens pots anar millor, quins cultius estan millor adaptats a un entorn més àrid, la gestió dels boscos i la massa forestal…”, afegeix Samitier.